Кога е най-подходящото време за възстановяване на зрението?

Съвсем наскоро получих писмо от един младеж, който се е запознал изцяло с описаната в сайта ми терапия за възстановяване на зрението при късогледство и астигматизъм. Въпреки, че вече е наясно какво представлява терапията, в продължение на близо четири месеца е отлагал започването й поради негови лични причини. Това ме хвърли в размисъл… А между другото съвсем наскоро настъпи астрономическата пролет, а преди няколко дни преминахме към лятното часово време. Може би се питате каква е връзката между всички тези неща?!
Винаги, когато са ме питали „Кога е най-добре да започна?“ моят отговор е бил „Сега!“. Независимо за какво става въпрос, най-хубавото време винаги е сегашното. Миналото е безвъзвратно отминало, а бъдещето е неизвестно и несигурно. Когато човек иска да започне нещо ново, да направи промяна, той има избор да започне веднага или да отложи за „утре“, което „утре“ обикновено никога не идва. Казвам го от личен опит и предполагам всеки един от вас може да го потвърди.
Сега, когато пиша тази статия е момент, в който твърдението ми, че най-подходящото време за започване на терапията срещу късогледство и астигматизъм е „Сега“ е по-силно от всякога, като за това имам както психологически, така и физиологично обосновани аргументи:

  • Пролетта е времето, когато животът в природата се заражда отново и в това време на годината и ние като всички природни творения сме най-предразположени към възприемане на нещо ново, към поставяне на ново начало, към промяна и обновяване.
  • Вече дните стават все по-топли и все по-дълги, което означава, че имаме повече време да прекарваме на открито, повече време да гледаме надалеч и повече време да гледаме на дневна светлина. Това означава по-голяма възможност за практикуване на терапията за премахване на късогледство и астигматизъм и съответно по-бързи резултати от нея.
  • Освен по-дълги и по-топли, дните стават и по-светли. А повече светлина означава по-лесно фокусиране с по-малко диоптри, а това от своя страна отново означава по-бързи резултати.
  • Пролетта, лятото, топлото време – това са неща, които за повечето хора са равносилни на повече усмивки и по-добро настроение, а емоционалното състояние на човека, състоянието на нервната система пряко повлиява работата на зрителния нерв и на зрението като цяло.

Изброих четири причини да започнете СЕГА! Но дори и да четете тази статия през зимата, в най-мрачния и кратък ден – пак започнете сега. Може да нямате горните четири мотивиращи причини, но винаги имате най-важната, а именно:

Най-добрите неща, които се случват на човек са тези, които сам прави за себе си. Погрижете се за зрението си СЕГА, защото никой друг няма да направи това вместо вас.

Ако все още не сте се запознали с описаната от мен терапия за възстановяване на зрението при късогледство и астигматизъм, най-добре започнете от тук. А в случай, че вече сте се запознали с теоретичната част, значи можете да преминете към практиката. И не забравяйте да си водите журнал на подобренията!

Бъдете здрави!

Ясен :)


Вашият коментар