Лекува ли се късогледство?

Ако попитате вашия офталмолог дали късогледството се лекува, почти сигурно той ще ви отговори с „НЕ“. Ако питате мен – аз със сигурност ще ви отговоря с „НЕ“. Причината за това категорично твърдение е простичкия факт, че късогледството не е заболяване. Това е рефрактивна аномалия – състояние на окото, изразяващо се в издължаване на очната ябълка, което всъщност е 100% обратимо. Очите, както и всеки орган на човешкото тяло са създадени да функционират нормално и да се възстановяват след претоварване, увреждане или болест. А късогледството дори не е болест, затова може да бъде премахнато напълно без лекарства, без операции и почти без усилия. Необходими са време, постоянство и правилни стимули. В природата не съществуват очила, следователно те не са необходими за нормално зрение!

Като стана дума за операции, да се върнем на това, че на въпроса дали късогледството се лекува, очните лекари почти винаги казват „не“. В някои случаи обаче те може да ви препоръчат лазерна хирургия за премахване на късогледство. Парадоксалното е, че това също не е лечение (няма и как да бъде – нямаме болест). Както всеки лазерен хирург ще ви каже (стига да го питате) лазерната корекция не премахва причините за късогледството и последствията от него. Вместо това методът деформира роговицата на окото, за да компенсира (само оптически) дефектите в зрението, дължащи се на издължена очна ябълка. Това води след себе си куп неприятности, някои от които остават за цял живот. Неслучайно очните лекари не се подлагат на такива операции! Но тук няма да се спирам подробно да този въпрос, защото на него има посветена отделна тема.
А сега да се върнем на истинското възстановяване на зрението. Причините за поява и развитие на късогледството са подробно разгледани в този сайт, информацията е подкрепена с конкретни научни изследвания по темата и всеки може да я провери в различни източници. Сега няма да изпадам в подробности, само ще ви кажа, че късогледството (както и почти всички проблеми със здравето) се дължат на съвременния начин на живот – заседнал пред компютъра, целодневно гледане на близко разстояние, неправилно хранене и „коригиране“ на последствията от това чрез носене на лупи (лещи или очила), които в повечето случаи са с неправилен диоптър. Типично за ортодоксалната медицина е борбата със симптомите (в случая чрез очила) и пренебрегване на причините за конкретния здравословен проблем.
Това, разбира се, не е случайно – още от времето, когато Рокфелер започва да инвестира във фармацевтичната индустрия и забранява изучаването на билколечение в медицинските учебни заведения, цялата индустрия бива базирана на стратегията, че пациентите трябва да се държат в полуздраво състояние чрез лечение на симптомите. Все пак здравите хора не плащат за лекарства, очила и операции. И докато при една настинка вземате упсаринчета и парацетамолчета, за да подтискате симптомите 1 седмица, докато тялото се бори с болестта, то при късогледството очите не могат да се възстановяват сами, докато продължавате да носите диоптри, към които трябва да се адаптират. Доказано е – ако човек с нормално зрение носи известно време очила с определен диоптър, очите му се нагаждат към тях и след това се нуждаят от този диоптър, за да виждат нормално. Терапията в този сайт се основава на медицинските доказателства, че късогледството е обратимо, както и на конкретни стъпки, чрез които по обратния път можете да си върнете нормалното зрение. Толкова е просто. И ефективно!
Може би се питате ако това е така, защо традиционната медицина не го знае? Ами… знае го, вече повече от 50 години. Просто медицината е организирана да предлага решения срещу заплащане (никой лекар не работи безплатно), а за съвети, които не могат да се оформят като рецепта, да се сложат в шишенце или хапче, не могат да се приложат със скалпел или медицинска апаратура… за това няма как да ви вземат пари. Ако отидете при търговец на бензинови и дизелови автомобили и го попитате дали би ви препоръчал електрическа кола, той ще направи всичко възможно да ви убеди да не купувате такава, въпреки очевидните й предимства. Същата ситуация е и когато попитате лекар за нещо по-добро за зрението от очилата.

Ако сте болни – отидете на лекар. Ако искате да сте здрави – информирайте се, живейте здравословно и се грижете за тялото си!

Вероятно ще си зададете въпроса „защо в този сайт на няколко места се среща термина лечение, след като той не е уместен“. Причината е много  проста – създадох този сайт, за да бъде полезен на хората, на всички обикновени хора, които си задават въпроси за своето здраве и се надяват да открият правилните отговори. Много от тези хора търсят в Google “лечение на късогледство“ или използват сродни ключови думи. Затова макар и неправилно аз и други автори вмъкваме такива думи в съдържанието, за да се показват материалите в резултатите от търсенето и да достигнат до хората, за които са предназначени.
Ако сте готови да научите истината за очите и очилата и да възстановите зрението си по естествен метод, значи е време да влезете в заешката дупка и да откриете много интересни неща.

Бъдете здрави!

Ясен :)


Вашият коментар